Maajoukkue kutsuu

Se on taas aika lähteä reissuun.

Aikaisemminkin sovittuna lähdetään tällä kertaa MCSF-järjestön kautta IMCF-kisoihin auttamaan maajoukkuetta pärjäämään paremmin.

Välineet pakattuna ja mies valmiina lähtöön. Tänään Helsinkiin ja huomenna kohti Ukrainaa. Torstai on tyhjä päivä meidän joukkueella mutta perjantaina alkaakin heti 10:ltä kontaktit eli valmiina pitää olla sitä ennen.  Rankka reissu ja pitkää päivää tulee varmasti tehtyä mutta aina ollut kivaa. Uusia kokemuksia ja ajatuksia taas varmasti tulee myös mieleen.

Onnitteluita!

Muutaman kerran kävi asiakas ensin ja sen jälkeen olikin jo tiedossa sm-kisat. Yhdessä päätimme sitten laittaa urheilijan kuntoon ennen kisoja ja tästä alkoikin yhteistyö!

Nyt haluankin onnitella Emmi Seppälää upeasta  mitaleista Hoijeonmoosoolissa!Kisoista tuli Sm-hopeaa täyskontaktiottelusta naisten yli 4v harrastaneiden/mustien vöiden sarjasta, -70kg. Sm-kultaa kepistä (yli 4v harrastaneet)

Kiitämme tästä yhteistyöstä ja katsotaan taas jatkoa lisää!

Kesät lusittu!

Kesät on lusittu ja takaisin kunnolla sorvin ääreen.

O2-naisten edustusjoukkueen kanssa on lähdetty harjoittelemaan taas kunnolla. Siellä käydään pyörimässä kerta viikossa reeneissä ja kyllähän työpöydällä näkee heitä sitten enemmänkin.  Viikonloput alkavat täyttymään harjoituspeleistä ja ei se kauaa ole kuin alkaa oikeat pelitkin taas.

Yrityskäynnit on alkaneet myös. Se on yleensä kesän päättymisen varma merkki. Raskaita päiviähän ne on mutta kyllä ne on myös mukavia. Olisiko kenties sinusta kivaa että yrityksessäsi kävisi hieroja paikanpäällä hieromassa työntekijöitä? Ole toki yhteydessä niin suunnitellan yhdessä sopiva paketti teidän yrityksellenne.

Miekkaleijonien matkaan taas!

Tulipa käytyä taas Riihimäellä MCSF miekkailijoiden matkassa maajoukkue karsinnoissa. Vaikka en siellä ollutkaan töissä niin jäi sieltä jotain käteen. Nimittäin maajoukkueen kapteenin kanssa tuli puhuttua tulevista maajoukkue yhteistöistä. Nyt on sovittu niin että lähden kaksiin kisoihin mukaan.

Ensin Toukokuun alussa on Italiassa tapahtuma BOTN: http://botn.info/en/

Sieltä jatkan osan kilpailijoiden kanssa suoraan toiseen tapahtumaan IMCF: https://www.medieval-combat.net/

Siinä tuleekin sitten kaksi viikkoa kun minua ei tavoita työpisteeltä kotoa. Näitä voit seurata facebookista Medieval combat sport Finland sivulta. Sieltä näkee varmasti tietoa ja kenties videoita tapahtumista myös. Tsekatkaa ne, saattaa olla et meikänkin näkee siellä.

O2 kausi paketissa

O2-naisten edustusjoukkueen kanssa on taas yksi kausi paketissa.

Kokemuksia ja tapahtumia oli kyllä jo kesän aloituksesta aina viimeiseen peliin asti. Loukkaantumisia, pieniä ja suuria. Iloa ja surua. Hyviä ja vähemmän hyviä hetkiä. Silti kausi hengissä läpi ja vaikka tällä kertaa lähdetään hakemaan vauhtia 1 divarista niin silti kaikki on hengissä ainakin päällisin puolin.

Itse sain kokemusta taas lisää yhden kauden verran ja ongelmia tuli vastaan, kaikkeen ei kyllä osannut vastata heti eikä vieläkään. Kirjat on tullut tutuksi kun on taas luettu iltaisin ennen nukkumaan menoa. Silti en vaihtaisi pois hetkeäkään tästä kaudesta. Vielä palaute keskustelut ja katseet eteenpäin kohti tulevaa.

Aikoja on tarjolla ja jos yhteistyö kiinnostaa sinun joukuettasi tai sinua urheilijana niin ota rohkeasti yhteyttä.

Fascia-kurssi ja rautoja

Tulipa viikonloppuna käyty opettelemassa lisää työkaluja hoitoihin tai niinkuin kaverit sanoo lisää ”kidutusvälineitä”

30.9-1.10 oli siis kurssi jossa opeteltiin Fascioiden avaamista ja käytettiin fascia-rautoja apuna tässä. Tulipahan itsellekkin hankittua moiset. Kurssi oli kyllä todella mielenkiintoinen ja Jari Ylinen piti sitä oikein mainiosti ja ammattitaitoisesti.

fasciakurssi

Kaikki siis tervetuloa kokeilemaan uusia tekniikoita! Käytän toki myös klassisia otteita.

O2 kausi alkaa!

Uusi sopimus tehty O2 naisten-edustusjoukkueen kanssa.

Mukana ollaan taas ja oltu jo koko kesä.  Leireilyä ja harkkapelejä on ollut Mikkelissä ja Sipoossa. Kausi alkanut ja nyt 3 pelistä 1 voitto ja 2 tappiota.  Nyt onkin parin viikon pätkä ilman pelejä ja taas 14.10 räjähtää ensin kotona Classic ja sitten sunnuntaina tulee vieraaksi NST.

Tule toki mukaan katsomaan ja kannustamaan pelejä!

Botn 2017

Battle of the Nations järjestettiin 2017 Barcelonassa. Sinne oli ilo ja kunnia lähteä maajoukkueen matkaan huoltamaan miekkaleijonia.

Matkaan lähdettiin lentäen joten kaikki ylimääräinen saikin jäädä matkasta. Sai huoltojoukkokin oman osansa taistelijoiden panssareiden kantamisesta. Perille päästiin ja ruokailujen jälkeen alkoikin taistelijoiden kunnon kartoituitus ja huoltopiteiden aloittaminen.

Kisapäivinä olikin aamusta lähinnä teippaukset, lämmittäviä ja huoltavia hoitoja kisapaikalla. Teippauksia ja pienien vahinkojen korjausta. Lopuksi otteluiden jälkeen tai vasta hostelilla tehtiinkin sitten palauttavia. Töitä siis riitti vielä vikana iltana puoleen yöhön ja vielä lähtöpäivänä sai käsitellä viimeisiä. Mahtavia mutta rankkoja reissuja! Katsotaan mikä on ensi vuonna tilanne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Taistelijat ja huoltojoukot majapaikassa.

Karsintapelit O2:n kanssa.

Kausi huipentui O2:n kanssa karsintapeleihin. Niissä vastaan päätyi SB Vantaa. Jännityksen pystyi aistimaan pukukopissa ja ennen peliä.

Ensimmäinen peli Vantaalla ja bussissa hyvä fiilis. Huolto toimenpiteitä ja teippauksia tehtiin ja peliin valmiina. Ensimmäinen erä päättyi tiukasti tasatilanteeseen 1-1. Pukukopissa puhuttiin ja hierottiin paremmat suunnitelmat seuraavaan erään. 2 erä menikin enemmän maalien merkeissä kuitenkin 3-3 tasatilanteeseen joten 2 erän jälkeen peli oli 4-4.  3 erä olikin meidän juhlaa ja näin olleen ensimmäinen peli karsinnoista päättyikin O2:n voittoon 5-6! Kotimatkalla hyvä meno bussissa ja huoltotoimenpiteitä tehtiin jälleen, olihan seuraava pelikin jo huomenna.

Sunnuntaina peli numero 2.  Edellisestä pelistä suivaantunut Vantaa tuli Jyväskylään meidän vieraaksi. Peli alkoi täydellisesti ja 1 minuutilla tehtiinkin jo lukemiksi 1-0 kotijoukkueelle. Tästä ei Vantaa hetkahtanut ja takoikin ekaan erään lukemiksi 1-2. 2 erään lähettiin siis Vantaan johdossa ja sekun vain kasvoi. Peli päättyikin Vantaalle 1-5.

Ei auttanut kuin lähteä kolmanteen peliin Vantaalle keskiviikkona. Hyvin saatiin pelaajia matkaan, töissä siis annettiin vapaata. Peli vaikutti olevan kyllä meidän hallintaa mutta valitettavasti Vantaa hyödynsi maalipaikat. 2 erää pelattu ja molemmissa Vantaa teki 1. Kolmanteen erään lähettiin siis 2-0 tilanteessa. Alkuun Vantaa takoi vielä 1 maalin tehden johdon jo 3-0. Pelissä oltiin kuitenkin matkassa ja tilanteita oli, maaleja ei vain saatu tarpeeksi. Loppu lukemiksi 3-1 Vantaalle ja pelivoitot Vantaalle 2-1. Näin oltiin siis kahden pakkovoiton edessä.

Ennen 4:ttä peliä juteltiin joukkueen kanssa, haettiin tahdonvoimaa. Käytiin henkistä latautumista läpi. Kursittiin kokoon pelaajat, otettiin kylmät valmiiksi. Peli alkaa ja kauheimmalla tavalla. Vantaa takoo heti 20 sekunnin jälkeen lukemiksi 0-1. Onneksi ei vaadi kuin seuraavan hetken ja tasoitetaan 1-1 tilanteeksi. Siitä vielä 40 sekunttia ja ollaankin jo 2-1 johdossa. Myöhemmin Vantaa tasoittaa tilanteeksi 2-2 ja meidän naiset vastaa samantien 30 sekunnin kuluttua ja tilanne taas 3-2 meille. Jälleen kun Vantaa pääsee tasoihin niin välitön palaute 15 sek ja pallo taas Vantaan maalissa. Loppuun vielä hanat auki ja ensimmäiselle erätauolle mennäänkin 6-3 O2:sen johdossa. Vielä vähän maalien takomista ja peli päättyykin 9-4 O2:selle. Sankariksi pääsee 4 maalia tehnyt Veera!

Ratkaisu peli on siis Vantaalla sunnuntaina. Ilmassa värisee jännitys kun matkataan, onhan kyse liigapaikasta. Peli alkaa ja vastusta tekeekin 2 maalia alkuun. Onneksi naiset ei luovuta tilannetta ja penkillä puhutaan mitä pitää korjata. Tilannetta korjataan ja maali saadaankin aikaiseksi. Erätauko ja tilanne 2-1 Vantaalle, kaikki on vielä auki. Toinen erä ja maalit käyntiin. molemmat tekee mutta onneksi me enemmän. Erän voitto meille 3-1 ja peli tilanteeseen 3-4. Viimeinen ja ratkaiseva erä alkaa. Molemmilla tilanteita, tyhjiä maaleja. Jännitystä, katsomokin herää kannustaa molempia. O2:sen Ultrat hoitaa kannustuksen tehokkaasti ja äänekkäämin kuin Vantaan kotiyleisö! Ei maaleja, viimeiset minuutit. Vantaa ottaa 6:nen pelaajan. Paikkoja, vetoja mutta O2:sen maalivahti Tanja Matilainen ottaa koppeja, syöksyy pallon eteen. Tuurikin on puolella ja tolpasta kimpoaa takaisin kentälle. Päätös summeri, juhlat! Ilo huipussaan! Tiukka peli, naurua ja itkua tarjolla. Tunteiden purkaus, kaikki annettu. Hieno peli, hieno sarja. Liigassa säilytään.

Kotimatkalla vähän puretaan tilannetta käydään pikkuisen läpi sarjaa ja viimeistä peliä. Kauden päättäjäiset vielä edessä missä puhutaan lisää. Kiitos O2:sen naiset hienosta kaudesta, oli ilo olla mukana tässä!

Fascia-koulutusta 4-5.3 Jyväskylässä.

Alaraajojen fascia-koulutus oli Jyväskylässä. Odottava tunnelma ja innolla lähdin heti ensi tunneille.  Kurssille olikin tullut vanhoja luokkakavereita muutamia ja sitten uusiakin ihmisiä.

Koulutusta lähdettiin ensin teoriaa läpi ja sen jälkeen jalkapohjista ylöspäin. Uutta tuli ja myös vanhoja käytiin, taisi meillä olla ihan hyvä koulutus aikoinaan.

Sunnuntaina kun kurssi päättyi, päästiin lonkankoukistajien ja alaselkään asti. Mielenkiintoisia asioita ja nyt vain käyttämään asiakkaille näitä. Tervetuloa kokeilemaan.

Todistus fascia alaraajat